Spring til hovedindhold

Vores historie


“Du kan lære en teknik, men du udvikler kun passion gennem dedikation, kærlighed, stolthed og respekt for dit arbejde.”
Piero Bambi

 

Impressionistic painting of a man and a steaming hot cup of coffee.

Fra de tidlige år i 1900-tallet bliver kaffe til “espresso”, hvilket betyder tilberedt i øjeblikket, en innovation, der forbedrer dens kvalitet. Den eksotiske drik bliver hovedpersonen i forskellige reklamekampagner, der har til formål at gøre den populær, og talen om den nye drik når til Firenze. I renæssancens fødeby ejer den unge Giuseppe Bambi et lille maskinværksted; hr. Ascanio Galletti, en iværksætter, bestiller en 2-gruppers, vertikal kedel espressomaskine, “Fiorenza“.

Selvom Mr. Galletti giver afkald på kommercialiseringen af disse maskiner, beslutter Giuseppe Bambi at indgå et partnerskab med sin bror Bruno for at producere deres egen model. Sammen etablerede de Officine Fratelli Bambi i 1927.

La Marzocco er født, opkaldt efter løvesymbolet i Firenze, som kan findes oven på den nye maskine.

Brødrenes gode relationer til deres kunder hjælper dem til løbende at forbedre deres modeller. I 1939 indgiver Giuseppe Bambi patent på en espressomaskine med en vandret kedel, den første af sin slags, hvilket gør det muligt at installere flere grupper og gør maskinen meget mere ergonomisk. Anden Verdenskrig tvinger de to brødre til at stoppe, da hele landets produktion skal fokuseres på krigsindsatsen. Under krigen udløber patentet på den vandrette kedel, og i de efterfølgende år bliver den vandrette kedel industristandard.

I efterkrigstiden, med fremkomsten af håndtagsmaskinen, bliver espressokaffe det, vi alle kender: Det intense 14 bar tryk, der påføres kaffen og udvinder dens olier og skaber crema. På kort tid bliver espressokaffe den verdensberømte nationaldrik. La Marzocco producerer sin egen serie af håndtagsmaskiner.

 

I 1961 stabiliseres ekstraktionstrykket på 9 bar ved introduktionen af den volumetriske pumpe, der holder trykket konstant og ændrer ekstraktionsprocessen igen. Samme år åbner Bambi brødrene en ny fabrik i bakkerne nord for Firenze, hvor espressomaskinens værksted er parret med et snedkeri, der producerer barmøbler.

På grund af den nye placering bliver de i 1966 skånet for oversvømmelsen, der rammer Firenze. Efter oversvømmelsen hjælper de gratis deres kunder på fode igen, så de hurtigst muligt kan åbne deres barer.

Impressionistic painting of a man with glasses reading a magazine displaying an image espresso poured into cups from a portafilter.

I 1970 indgiver La Marzocco patent på GS-modellen, den første maskine med dobbeltkedel og mættede bryggegrupper: en af de uafhængige kedler kan producere damp uden at forstyrre temperaturen på den anden, som forbliver stabil og klar til kaffebrygning. GS står for “Gruppo Saturo”, hvilket betyder mættet bryggegruppe: gruppehovederne, som er direkte forbundet til kedlen og designet på en måde, der gør det muligt for vandet at cirkulere inde i dem kontinuerligt, holder temperaturen konstant, hvilket hjælper med at replikere en fremragende ekstraktion igen og igen.

Denne nye teknologi har øjeblikkelig succes i Italien og i udlandet, hvor den bliver adopteret af Starbucks, der begynder at bruge Linea Classic fra 1990. Starbucks fortsætter med at bruge La Marzocco-maskiner indtil 2005.

 

Impressionist painting of a steamtrain with cups and a kettle for cockpit and coaches

I 1995 byder La Marzocco sine nye amerikanske partnere velkommen og omorganiserer sin struktur og begynder en langsom vækst takket være en ny generation. La Marzocco moderniserer sit brand og åbner for nye markeder.

Fra 2000 til 2008 er La Marzocco officiel sponsor for Barista Verdensmesterskaberne; sponsoratet hjælper med at forbinde brandet med adskillige baristaverdensmestre, som bliver brandambassadører.

I 2009 flytter La Marzocco ind i en nyere, mere effektiv fabrik 30 km nord for Firenze i byen Scarperia. I begyndelsen af samme år introducerer La Marzocco Strada, en maskine designet under hensyntagen til udtalelser og råd fra en komité af baristaer, teknikere og marketingeksperter, der revolutionerer specialkaffe takket være dens personlige pressure profile funktion.

I foråret 2015 præsenterer virksomheden Linea Mini, en maskine specielt designet til hjemmebaristaerne; maskinen har med sin reducerede størrelse samme design og ydeevne som en kommerciel maskine, inklusive kvalitetskomponenterne, der er redesignet til køkkenet. Linea Micra bliver lanceret i 2022, som den første maskine designet udelukkende til at blive brugt i hjemmet. Med den typiske La Marzocco-kvalitet i en ultrakompakt størrelse gør det nye medlem af Home-serien det nemt for hjemmebaristaer og espresso-entusiaster komfortabelt at tilberede fremragende kaffe i deres hjem og nå den ideelle espressotemperatur på kun fem minutter.

Impressionist painting of the red and white la marzocco coffee van