Spring til hovedindhold

vores forpligtelse


Vi går efter at opbygge relationer, der beriger andres liv

 

Painting of a coffee cup on a red and white background with coffee plant growing out it

La Marzoccos filosofi har altid været baseret på de mennesker, der roterer omkring den, og sætter dem i centrum for virksomhedens politikker. For at formalisere denne tilgang besluttede La Marzocco at blive en fordelsvirksomhed, der gjorde en indsats for at betragte dens indvirkning på mennesker og miljø, og valgte en bæredygtig og transparent vej, der kunne føre virksomheden til at værdsætte økosystemet og det samfund, der eksisterer omkring det.

La Marzocco er i løbet af de sidste tyve år gået fra at være en familiedrevet virksomhed til en international virksomhed med afdelinger over hele verden. Denne udvidelse har ført til, at virksomheden har fået større bevidsthed om dens driftspåvirkning. Derudover er der i de sidste ti år blevet gennemført en proces, der sigter mod at forbedre virksomhedens politikker og dens ledelsesmodel, forfine og tilpasse den for at imødekomme behovene hos alle dens interessenter.

 

“Det ultimative mål er at skabe en enorm indvirkning på mennesker, samtidig med at der efterlades et minimalt fodaftryk på miljøet.”
Guido Bernardinelli

 

 

La Marzocco er forpligtet til at vedtage løsninger, der kan reducere dets miljøpåvirkning. Scarperias hovedkontor og Accademia del Caffè i Pian di San Bartolo producerer omkring 50 % af deres energibehov gennem fotovoltaiske paneler. I 2022 producerede panelerne 530 MWh grøn energi. Den energi, som panelerne producerer, bruges også til at genoplade elbiler, gratis for alle ansatte. Der er mere end tyve ladestandere.

Gennem drivhusgasprotokollen formår virksomheden at etablere sit CO2-fodaftryk, hvilket betyder de tilsvarende CO2-emissioner fra produktion og indkøb; beregningen af emissioner omfatter også dem, der stammer fra logistik, affaldsbehandling, udvinding og transport af råstoffer, foruden forbruget af elektricitet og de ansattes bevægelser. Ved at etablere sit CO2-fodaftryk kan virksomheden således identificere de områder, hvor man kan gribe ind for at reducere sine nuværende emissioner, i lyset af 2050-målet, som sikrer fuldstændig eliminering af drivhusgasemissioner.

Desuden er virksomheden i stand til at opveje sine CO2-ækvivalente emissioner ved at købe certificerede kulstofkreditter gennem et miljøbeskyttelsesprojekt i Madre de Dios-regionen, et område med høj biologisk mangfoldighed i den peruvianske Amazonas regnskov. Takket være dette initiativ udlignede virksomheden i 2022 8.500 tons CO2-udledning.

 

Profile painting of plants growing on a blue face on a red background.

Songwa Estates

At bringe mennesker til kaffeproducerende lande på en meningsfuld måde.

 

Siden 2007 har La Marzocco samarbejdet med Hemro og Probat i et filantropisk projekt, der har til formål at bringe folk tættere på kaffens oprindelse, til kilden af det råmateriale, der understøtter hele forsyningskæden. La Marzocco donerer en del af overskuddet fra salget af maskinerne til Songwa, en kaffeplantage i Tanzania. Virksomhedens finansiering gjorde det muligt at bygge fire skoler, en bro over Nzofe-floden og fire brønde til drikkevand.